Mange unge provinskvinder arbejder ikke

Slettet Bruger,

17/10/2007

Selv om ungdomsledigheden generelt er faldet i de senere år, er der en voksende gruppe af unge mellem 18 og 25, som falder helt igennem. Dropper ud af skolen, arbejder ikke og har ringe sociale netværk. Det skriver Politiken. 6 ud af 10 af disse er overraskende nok kvinder, ganske mange af dem fra midtjyske provinsbyer. Det konkluderer Jean-Pierre Morel fra Center for Aktiv Beskæftigelsesindsats, der har analyseret de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet.

"Der er simpelthen en gruppe på 10.000-12.000 unge, som man ikke kan få fat i. Disse unge er ikke ens, men de har fællesnævnere, og en af dem er, at de ikke slår til i uddannelsessystemet. Mange er desuden vokset op i familier, der ikke har lært dem, hvordan man begår sig som voksen," siger Jean-Pierre Morel.
I alt er 25.383 unge på kontanthjælp placeret i matchgrupperne 4 og 5, de nederste i matchgruppesystemet. Og en stor del af befinder sig altså i Midtjylland.

"En del af forklaringen er, at mange flygtningefamilier slog sig ned i Midtjylland i 1980´erne, og det er deres børn, der præger statistikken. Man har haft fokus på drengene, men ikke på pigerne," forklarer Jean-Pierre Morel til Politiken.

[email protected]

Kilde: