Mødepligt til langtidsledige

Hyppige møder er vejen til at få langtidsledige i arbejde

Slettet Bruger,

13/03/2008

Hyppige møder er vejen til at få langtidsledige i arbejde. Det viser erfaringerne ifølge beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen (V). Derfor har han i værksat en forsøgsordning ni steder i landet, hvor personer der har været ledige i mere end seks måneder kommer ind i et såkaldt "intensivt kontaktforløb". Det skriver epn.dk.

Det drejer sig om i alt 2.000 kontanthjælpsmodtagere, og hvis forsøget bliver en succes, vil det blive udviddet til at omfatte resten af landet.

Succeshistorier
"Alle erfaringer viser, at når man gør noget for de ledige og de langvarigt ledige, hjælper det," siger Claus Hjort Frederiksen til epn.dk.

Et lignende forsøg blev i 2005-2006 genneført overfor personer, der nyligt var blevet ledige, og for halvandet år siden blev der iværksat et forsøg med 56.800 ledige, der igennem længere tid havde fået lov at passe sig selv. De seneste tal herfra viser, at 17 procent nu er i arbejde eller i uddannelse.

"Vi skal blive endnu bedre til at udnytte, at vi har en historisk chance for at få de svageste ledige i arbejde. Derfor er det afgørende, at vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe dem det sidste skridt ind på arbejdsmarkedet," siger Claus Hjort Frederiksen.

Skidt idé
Hos Dansk Socialrådgiverforening er næstformand Bettina Post glad for, at ministeren vil fokusere på at få de langtidsledige i arbejde, men vægrer sig ved, at lade ministeren bestemme hvor ofte de ledige skal indkaldes til samtale. I dag vurderes behovet skønsmæssigt af sagsbehandleren.

Også hos Socialdemokraterne er man utilfredse med forslaget, der ellers tidligere har givet succes.

"Det er rigtigt at gøre noget, men vi er kede af, at fantasien ikke rækker længere end til samtaler. Det har vi set før, og det er kun blevet til møder for mødernes skyld," siger partiets arbejdsmarkedsordfører, Thomas Adelskov, til epn.dk.

[email protected]

Kilde: