Lunken modtagelse af jobplan fra erhvervslivet

Aftalen om en jobplan indeholder gode initiativer, men er ikke tilstrækkelig til at løse arbejdsmarkedets mange udfordringer på lang sigt, mener er...

Slettet Bruger,

29/02/2008

Aftalen om en jobplan indeholder gode initiativer, men er ikke tilstrækkelig til at løse arbejdsmarkedets mange udfordringer på lang sigt, mener erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen HTS.

"Der er bestemt mange gode elementer i jobplanen, som vil sikre mere arbejdskraft her og nu. Det gælder ikke mindst de initiativer, der sigter mod at skaffe arbejdskraft fra udlandet. Men vi bliver også nødt til at påpege, at arbejdet ikke er gjort færdigt. Jobplanen understreger, at det bliver Skattekommissionens og Arbejdsmarkedskommissionens arbejde vi må sætte vores lid til, når der skal findes løsninger på de langsigtede udfordringer for arbejdsmarkedet," siger administrerende direktør Ole Krog, HTS.

Skidt med indtægtsgrænse for 64-årige
"Skatterabatten for de 64-årige får flere til at blive på arbejdsmarkedet og modvirker nogle af de uheldige virkninger af efterlønsordningen. Men at indføre en indtægtsgrænse for nogle i denne gruppe er en skidt idé. Der er mindst ligeså meget brug for at beholde disse grupper i arbejde i virksomhederne og i den offentlige sektor, som alle andre. Derfor bør skatterabatten gælde for alle 64-årige, der vil arbejde i stedet for at gå på efterløn," siger Ole Krog.

[email protected]

Kilde: