Lomborg samler nobelprismodtagere til at drøfte klimaløsninger

Mens den politiske debat fokuserer på kun én løsning til klimaproblemet - CO2-nedskæringer i rige lande - afvikler Copenhagen Consensus Center i d...

Slettet Bruger,

01/09/2009

Mens den politiske debat fokuserer på kun én løsning til klimaproblemet - CO2-nedskæringer i rige lande - afvikler Copenhagen Consensus Center i dag og i morgen et klimaprojekt i Washington DC med fokus på de bedste løsninger til at løse de omdiskuterede klimaudfordringer. Fem højt profilerede økonomer - heriblandt tre nobelprismodtagere - vil gennemgå helt ny forskning og udpege de løsninger, som er mest effektive.

"Vi bliver nødt til at holde op med at udstede dækningsløse, populære løfter og i stedet begynde at se på de mest effektive metoder til at løse global opvarmning. Det er sådan, at vi bliver den generation, der stoppede global opvarmning. Vores generation vil ikke blive bedømt på, hvor flot vores retorik om global opvarmning var, eller på størrelsen af vores bekymringer. Vi vil blive bedømt på, om det lykkedes os at håndtere den globale opvarmning," siger Bjørn Lomborg, direktør for Copenhagen Consensus Center.

Resultatet vil blive en prioriteret liste over de bedste løsninger.

"Jeg håber, at Copenhagen Consensus on Climate vil kvalificere den globale politiske debat om løsninger på klima-udfordringen ved at identificere de absolut bedste løsninger," siger Finn E. Kydland, nobelprismodtager i økonomi og fortsætter: "Det er overordentligt vigtigt at finde de mest effektive løsninger til at tackle global opvarmning."

Det endelige resultat bliver offentliggjort fredag d. 4. september.

[email protected]

Kilde: