Lindegaard og Samuelsen efterlyser "reformpiloter"

Jørgen Lindegaard, administrerende direktør i ISS-koncernen opfordrer sammen med Ny Alliances politiske ordfører, Anders Samuelsen til, at flere me...

Slettet Bruger,

22/04/2008

Jørgen Lindegaard, administrerende direktør i ISS-koncernen opfordrer sammen med Ny Alliances politiske ordfører, Anders Samuelsen til, at flere melder sig på banen i den offentlige debat med krav om reformer af velfærdssamfundet. Det sker i et dobbeltinterview i dagbladet Børsen.

De fremhæver begge behovet for, at flere går foran i en debat, som de ledende borgerlige politikere viger tilbage fra at tage. Anders Samuelsen kalder disse debatskabere for "reformpiloter".

"I dag føler jeg, at mange politikere overhovedet ikke tør adressere forandringer eller udfordringer, fordi de er så bange for, hvad siger vælgerne, eller hvad siger vores formand, eller vores bagland eller pressen. Så bliver det en kæmpestor administration af det bestående," siger Jørgen Lindegaard til Børsen og fortsætter:

"Vi glider langsomt ned ad rangstigen set i internationalt perspektiv. Det gælder blandt andet vores skolesystem, vores sundhedssystem og andre områder. Det er ikke noget, som vi for alvor registrerer i det daglige. Men pludselig en dag står vi med problemerne. Jeg siger ikke, at vores fremtidige eksistens er på spil. Men jeg mener, at man kunne gøre endnu mere for at forberede samfundet og befolkningen på de forandringer, der vil komme."

Anders Samuelsen har i løbet af de seneste uger i flere landsdækkende medier forsøgt at rejse denne debat, og han glæder sig over, at Jørgen Lindegaard nu træder frem med lignende tanker.

"Jeg er glad for, at der nu er endnu en stemme, som går på banen og agerer som dét, man kunne kalde 'reform-pilot'. Én som tør stille sig foran og sige, at det er nødvendigt, at vi får snakket om emner som f.eks. skat i tide - så vi ikke ender med, at det er absolut laveste fællesnævner, der bestemmer, hvilke reformer, vi kan gennemføre," siger Anders Samuelsen.

[email protected]

Kilde: