Ligestillingsminister vil opdrage drenge til at blive sekretærer

Slettet Bruger,

03/07/2007

Skal drenge i fremtiden have lov til at lege med biler i børnehaven? Eller skal pædagogen i stedet lære dem at skifte ble på en dukke? Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) vil forhindre, at børn låses fast i traditionelle kønsroller allerede inden de forlader børnehaven.

"En undersøgelse fra Sverige viser, at pædagogerne tilsyneladende har en tilgang til børnene, som gør, at de behandler drenge på én måde og piger på en anden måde og måske i virkeligheden allerede i dagtilbuddene får lagt kimen til den opdeling, vi har mellem kvinder og mænd," siger Eva Kjer Hansen til JydskeVestkysten.

Ligestillingsministeren sender nu en bog ud i børnehaverne, der viser, at piger kan blive betjente og direktører, lige så vel som drenge kan blive sekretærer og socialrådgivere.

BUPL: Mere ensretning, tak
"Den skal sætte det hele lidt på tværs - altså: Den kvindelige brandmand og den mandlige sygeplejerske," siger Eva Kjer Hansen.

Pædagogerne, der ellers plejer at modsætte sig regeringens topstyring, sætter pris på forslaget, da det vil føre til mere ensretning på området.

"Der er simpelthen ikke noget i studieordningen om, at man skal have om ligestillingspædagogik på uddannelsen, og det betyder, at pædagogerne overlades til at arbejde ud fra deres personlige holdninger eller erfaringer," siger medlem af BUPL's forretningsudvalg, Flemming Brøgger Andersen.

mkr

Kilde: