Liberal Alliance: Terrorloven skal ikke strammes, højst løsnes

Politikere fra både Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti vil have undersøgt om terrorloven skal strammes, efter at den ellers succesrigt...

Slettet Bruger,

28/10/2009

Politikere fra både Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti vil have undersøgt om terrorloven skal strammes, efter at den ellers succesrigt har resulteret i anholdelsens af to mænd, som angiveligt planlagde et attentat mod Jyllands-Posten. Men Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, forstår ikke logikken.

"Det er helt ufatteligt, at der kommer forslag om at stramme terrorlovgivningen hver eneste gang, der dukker en ny sag op. Hvis vi strammer loven og dermed indskrænker borgernes frihed, giver vi jo terroristerne en delsejr," siger han.

Simon Emil Ammitzbøll vil gerne være med til at give terrorloven et eftersyn, men kun hvis formålet er at se på, om politikerne er gået for langt i forhold til borgernes frihedsrettigheder.

"Det er meget vigtigt, at vi med alle vores kræfter og al vores viden bekæmper ekstremisme og terror, men det skal ikke ske på bekostning af borgernes basale frihedsrettigheder. Denne sag viser med al tydelighed, at vi allerede har en effektiv terrorlovgivning i Danmark. Terroristernes planer bliver forpurret," siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han pointerer dog, at vi aldrig kan sikre os fuldstændigt mod terrorisme. Det er prisen for at leve i et åbent samfund.

Kilde: