Leder: Uvidenskab fra CBS

Slettet Bruger,

30/06/2007

Nogen gange er det de utroligste ting, man kan lære af mennesker, der får penge af det offentlige for at være kloge. Tag nu lektor Lise Lyck fra Copenhagen Business School som har forsket sig frem til, at for hver krone man bruger på teaterstøtte, får det danske samfund 3,3 kroner i afkast, fordi folk bruger en masse penge på andre ting, når de går i teateret: restaurant, transport og babysitter f.eks. Men ville folk da ikke have brugt de penge, hvis de ikke gik i teateret, spørger den bare almindeligt kvikke dansker selvfølgelig. Ville de med økonomiprofessor Torben M. Andersens ord have brændt pengene af, hvis de ikke havde brugt dem på en teatertur? - og svaret kender alle med selv en mindre end middelmådig forstand.

Lise Lyck har imidlertid ikke stillet sig selv det helt åbenlyse spørgsmål, selvom hun er uddannet økonom og kan slås op under "eksperter på CBS" med ikke så få specialer, bl.a. økonomisk teori, international økonomi, makroøkonomi og økonomiske forhold for bare at nævne en tredjedel af det, hun i sin præsentation nævner som sine "ekspertområder".

For at sige det ligeud: Vi kender ikke Lise Lycks øvrige kvaliteter, men som økonom er hun tydeligvis ikke meget bevendt. Selv Holger K. Nielsen, der ellers ikke har rod i Folketingets mest økonomisk klartseende parti, erklærer sig "lidt rystet over, at CBS vil lægge navn til en sådan analyse". Den er altså helt, helt gal, må man forstå.

Det skal blive spændende at se, hvordan Copenhagen Business School vil forholde sig til kritikken. På omslaget til Lise Lycks rapport står der, at den er udgivet af bl.a. CBS, så det naturlige spørgsmål til læreanstalten er naturligvis, om den står inde for den forskning, som er blevet sendt ud i dens navn.

180Grader.dk vil indhente svaret ved førstkommende lejlighed.

Kilde: