Leder: Uredeligt

Slettet Bruger,

20/06/2007

Nyhedsavisens forsøg på at miskreditere Henrik Fogh Rasmussens bog, "Amerikanske tilstande", ligner et problematisk politisk bestillingsarbejde. Der er ikke i sig selv noget galt med at ville finde fejl i en bog, fordi man er politisk uenig med den. Mange gode historier i pressen udspringer af, at bestemte journalister har set sig politisk eller personligt sure på bestemte magthavere eller meningsdannere og derfor har haft ekstra ildhu i jagten på betænkelige forhold hos netop dem. Brixtofte-sagen er f.eks. et smukt eksempel på personligt engagement hos journalisterne, der førte til fremragende journalistik. Det problematiske opstår først, når den personlige indignation fuldstændigt tager magten, så almindelige principper for journalistisk redelighed sættes til side.

Hvad baggrunden for Nyhedsavisens uredelige journalistik er, kan man kun gætte på, men uredelig er den, det har 180Grader.dk klart redegjort for. Vores bud på baggrunden er, at det spiller en rolle, at avisens chefredaktør, David Trads, er socialdemokrat, og at han ikke kan tåle at se sine fordomme om socialdemokratiske Danmarks overlegenhed i forhold til det på nogle punkter mere liberale USA styrte i grus, sådan som Henrik Fogh Rasmussens bog bidrager til. Den slags kætteri må ikke få fodfæste hos danskerne! Det må udstilles som løgn og latin, koste hvad det vil!

Nyhedsavisen stopper imidlertid ikke her. Når man én gang har påstået, at der er noget galt med Henrik Fogh Rasmussens bog, så skal man også lade som om, alle andre synes det samme. Derfor kontakter man professor Peter Kurrild-Klitgaard, som blev sat til at vurdere kvaliteten af bogen, inden den blev sat i trykken, og han bekræfter, "ja, jeg læste bogen, og jeg anbefalede dens udgivelse, og jeg kan stadig anbefale den, det er en fremragende bog", og så spørger man, "men har du godkendt den?", og han svarer, "nej, jeg har ikke godkendt den, jeg har bare anbefalet den", og så laver man en artikel med overskriften "Professor: Jeg har ikke godkendt Foghs bog", så alle må tro, at nu ramler korthuset simpelthen, rotterne flygter fra den synkende skude, der er noget alvoligt galt.

Men det sted, hvor der i virkeligheden er noget galt, er på Nyhedsavisen.

Kilde: