Leder: Prins Henrik som politiker

Kritikken hagler for tiden ned over Kronprins Frederik p

Slettet Bruger,

25/02/2008

Kritikken hagler for tiden ned over Kronprins Frederik p.g.a. hans ønske om at blive dansk repræsentant i den Internationale Olympiske Komité. Den post er for politisk for et medlem af det danske kongehus, mener mange, og sandt er det, at en sportsbegivenhed som OL ofte blandes sammen med politiske interesser, og at det vil kunne fordre stillingtagen af Kronprinsen, hvis han er med i komitéen.

Men hvorfor skulle Frederik da ikke have lov at være politisk, når hans far, Prins Henrik, allerede har været det i mange år? Vel at mærke uden at det har ført til den mindste debat i medierne. Prins Henrik er præsident for den danske afdeling af Verdensnaturfonden (WWF), og at det er en højst politisk organisation, bør ingen være i tvivl om. Så sent som i den forgangne uge kommenterede den danske leder af WWF's klimaprogram, John Nordbo, regeringens energiaftale med ordene "temmelig tyndt".

"Der er intet ekstraordinært eller ambitiøst i målet om at udbygge den vedvarende energi. Det skulle da lige være, hvis man måler det i forhold til de sidste fire år, hvor der stort set ikke er sket noget," sagde han og forlangte af regeringen, at den over de næste 12 år skal sørge for, at det danske energiforbrug bliver reduceret med én procent om året, og at Danmark udfaser kul som energikilde.

Det er altså Verdensnaturfondens syn på regeringens energiaftale. Det er ydermere et synspunkt, som Prins Henrik via sin post som øverste chef for organisationen, lægger navn til. Samtlige partier i Folketinget på nær Enhedslisten er med i aftalen, men Prins Henrik er ikke tilfreds.

Mere politisk kan det ikke blive. SF er overhalet venstre om af Prinsgemalen.

Kilde: