Leder: Nyt fra Kaare R. Skou

Slettet Bruger,

07/11/2007

Hvad skal man egentlig kunne for at analysere dansk politik på TV2? At dømme efter den mangeårige tidligere politiske redaktør, Kaare R. Skou, er det ikke meget. Ved de seneste to valgudskrivelser i 2005 og 2007 har han f.eks. brilleret ved at afvise enhver mulighed for valg, lige indtil det så alligevel er blevet udskrevet. Måske var manden dygtig engang, men det kan ingen vist rigtigt huske i dag. De senere år har han nemlig bare været irriterende.

Vi har hørt ham igen og igen tale salvelsesfuldt om samarbejde hen over midten, som om det er det eneste saliggørende, hvilket det selvfølgelig kun er, hvis man f.eks. er radikal. For alle, der ikke har stemt på et midterpari, er et samarbejde henover midten jo ikke nogen indlysende bedre ting end et samarbejde uden midten.

Lige så ofte har vi hørt ham tale om forskellen i "menneskesyn" på partierne, altid med den pointe at Dansk Folkeparti har ét menneskesyn, mens alle andre partier har et andet. Hvad dette med menneskesynet egentlig går ud på, har Kaare R. Skou ikke villet besvære os med at fortælle, men han lader skinne igennem, at det har noget at gøre med, at de hos DF ikke rigtig vil folk det godt, modsat f.eks. gammelkommunisten Frank Aaen, som godt nok har sympatiseret med regimer, der gjorde meget ondt mod mennesker, men som alligevel har et fortræffeligt menneskesyn.

Tænketanken CEPOS, der er stiftet af en bred kreds af gode borgerlige mennesker, har Kaare R. Skou karakteriseret som "yderligtgående", mens han omvendt har kaldt det socialistiske Center for Alternativ Samfundsanalyse for "inden for det normale".

Tirsdag morgen strøede Kaare R. Skou så nye guldkorn ud over sine seere ved bl.a. at fortælle om en "lempeligere udlændingepolitik, som vi anstændigvis på et tidspunkt må begynde at føre".

Problemet er ikke, at Kaare R. Skou har holdninger som udgangspunkt for sine politiske analyser. Det har folk som Ralf Pittelkow, Erik Meier Carlsen, Peter Mogensen, Noa Redington m.fl. også (mere eller mindre socialdemokratiske alle sammen i øvrigt). Problemet er mere, at udgangspunktet for Kaare R. Skous holdninger er så primitivt, fordomsbaseret og helt blottet for kritisk tænkning, som det er. Og at han af samme grund irriterer alle andre end dem, der deler hans holdninger. Det sidste burde være et problem, som TV2 tog alvorligt.

Kilde: