Leder: Islamister og andre totalitære

Der er ingen tvivl om, at ekstremistiske dyrkere af den muslimske tro udgør en trussel mod vores frihed her i Danmark

Slettet Bruger,

06. oktober 2008

Der er ingen tvivl om, at ekstremistiske dyrkere af den muslimske tro udgør en trussel mod vores frihed her i Danmark. Så vidt er det kommet, at folk reelt er bange for at udtrykke sig uforbeholdent kritisk om muslimske dogmer og skikke, fordi der er risiko for, at de så skal frygte for liv og helbred. Selvcensuren er i vækst, som Naser Khader siger det.

Men de grupper i landet, som hævder, at islamisterne udgør den allerstørste trussel mod vores frihed, er mildt sagt ude i en proportionsforvrængning. Islamisterne er der, og de skal bekæmpes som alle totalitære typer, der vil styre andres liv med indbildske idéer om, at de har ret til at gennemtvinge, hvordan et godt liv skal leves. Men vores frihed er skam allerede drastisk beskåret - ikke af islamisterne, men af vore politikere som står i ledtog med helt almindelige danske vælgere.

Islamisterne har f.eks. ikke formået at få dømt redaktørerne fra Jyllands-Posten for offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne, selvom de har forsøgt det. Retten afviste dem blankt. Derimod er adskillige danskere blevet dømt for deres ytringer efter racismeparagraffen, og mange firmaer har måttet trække reklamer tilbage, fordi Forbrugerombudsmanden med loven i ryggen har krævet det. Disse indskrænkninger af ytringsfriheden finder sted, fordi det gennemsnitlige medlem af den danske folkekirke bakker op om det.

Det er heller ikke islamisterne, der har besluttet, at danskerne skal betale op til 71,8 procent af deres indkomst til statsmagten. Sendte man en skatteopkræver til et beduin-telt i Saudi-Arabien for at opkræve så stor en sum, så ville opkræveren efter alt at dømme få skudt hovedet af på stedet! Denne enorme indskrænkning af danskernes frihed til at leve livet, som de ønsker det, er kommet i stand, fordi helt almindelige danskere, som aldrig har åbnet en Koran, vil det sådan.

Islamisterne ville, hvis de havde magt til det, forbyde udskænkning af alkohol i Danmark, men det er ikke sket, og ingen har fantasi til at forestille sig, at det vil ske. Hvorfor ikke? Fordi islamisterne ikke har magten til det, ikke engang tilnærmelsesvist. Men når vi i dag ikke må gå ind på en restaurant, spise en middag og så ryge en cigaret bagefter, så skyldes det, at andre forbudsfanatikere, helt almindelige indfødte, døbt ind i den kristne tro, faktisk har magten til at indskrænke vores frihed.

Vores frihed trues med andre ord alle vegne fra. De islamister, der vil yde deres bidrag til frihedsindskrænkningen, hører bestemt til blandt nogle af de mest væmmelige. Men til gengæld er der kun meget få af dem. Det er de andre, vore helt hjemmeavlede, der sidder på magten - og bruger den.