Leder: Den der gemmer til natten ...

Senest når Socialdemokraterne overtager regeringsmagten, vil danske skatteydere fortryde bitterligt, at de lod den nuværende regering spare så mang...

Slettet Bruger,

30/04/2008

Senest når Socialdemokraterne overtager regeringsmagten, vil danske skatteydere fortryde bitterligt, at de lod den nuværende regering spare så mange penge op som i disse år frem for at lette skatten. Åh ja, det ser fint ud på papiret, at man gemmer til en fremtid med flere ældre og færre i den arbejdsdygtige alder, men den, der gemmer til natten, gemmer til katten.

Når Socialdemokraterne kommer i regering, vil de forstå at udnytte den borgerlige regerings relative sparsommelighed til at øge det offentlige forbrug, for det er jo muligt, der er penge nok i kassen, og der er så mange gode gerninger, man kan gøre - især jo når det er for andres folks penge. Opfindsomheden vil være stor, når der skal "investeres i velfærd", som man siger med tidens socialdemokratiske nysprog, og som alle ved: Det offentlige forbrug, der først er bevilget, lader sig kun vanskeligt luge væk igen, så vi vil hænge på meget af det til tid og evighed.

Hvis regeringen havde sørget for at bruge af de midler, som i disse år vælter ind i statskassen, til at lette skatten for dem, der indbetaler pengene, så ville Socialdemokraterne ikke have de samme muligheder for at slå sig løs. At overlade et bugnende statsbudget til danske socialdemokrater er simpelthen - med en omskrivning af den amerikanske samfundssatiriker P. J. O'Rourkes ord - som at give guldøl og bilnøgler til 15-årige drenge.

Socialdemokrater har behov for økonomisk smalhals for at kunne disciplinere sig selv. Økonomisk overflod i den offentlige sektor og socialdemokratisk regeringsansvar er gift for samfundet. Den nuværende regering sørger for den økonomiske overflod - på et eller andet tidspunkt vil befolkningen tildele Socialdemokraterne regeringsansvaret. Huhej, hvor det så vil gå!

Kilde: