Leder: At smide penge i kloakken for de autonome

De autonome skal naturligvis ikke have noget hus af Københavns Kommune

Slettet Bruger,

06/02/2008

De autonome skal naturligvis ikke have noget hus af Københavns Kommune. Nærmest ingen vil jo have dem som naboer, og det er derfor en hån mod københavnerne at tvinge dem til at betale over skatten for, at de flytter ind alligevel.

Men når Rød Skole-leder Ritt Bjerregaard og resten af venstrefløjen på rådhuset insisterer på det alligevel, så er det da godt, at der nu hos Socialdemokraterne melder sig en enkelt fornuftig stemme i form af borgerrepræsentant Jette Bergenholz Bautrup, som sætter spørgsmålstegn ved at forære en del af den nyrenoverede Frederikssundsvejens Skole til dem. "Jeg mener, hvis vi giver dem en ny skole, så skal vi vel netop ikke også give dem 18 mio. kroner til at renovere skolen, som de unge ønsker," siger hun.

Ja, det er virkelig helt gakket. Kommunen har netop bekostet 12 mio. kroner på skolens istandsættelse, men man har tilsyneladende ikke brugt de autonomes foretrukne indretningsarkitekt, så nu kræver de - med politisk opbakning! - at der bruges endnu flere penge på at lave det hele om igen. Imens står der i et hjørne af Vesterbro to haller fra en gammel remise med meget større afstand til naboerne, hvor de autonome ville kunne være uden at genere de nærmeste omgivelser, som de har for vane, og hvor kommunen ikke har hældt et stort millionebeløb i kloakken til renovering forinden. Den eneste begrundelse for ikke at give dem remisen er, at stedet ikke ligger tæt nok på Nørrebro ... hvilket for almindelige mennesker naturligvis ikke er en begrundelse overhovedet. Hvorfor i al verden skulle de autonome dog have lov at tryne en så mageløs kræsenhed igennem overfor kommunen?

Københavnsk lokalpolitik er imidlertid en skør, skør verden, og det er derfor ikke usandsynligt, at de autonome får Frederikssundsvejens Skole. Men så bør Ritt og co. i det mindste kræve af dem, at de skal forestå ombygningen selv. Som endnu en fornuftig socialdemokrat, kommentatoren og bloggeren David Garby, skriver: "Var der ikke også noget med at de havde en fond med nogen penge, som tåbelige kunstnere og mærkelige venstreorienterede havde doneret, måske kunne de bruge nogen af dem til renovereringen?

Kilde: