Lavere kriminel lavalder skal undersøges

Der bliver i finansloven sat penge af til at øge overvågningen af 20 truede områder i danske byer, flere sikrede pladser i døgninstitutioner og en ...

Slettet Bruger,

06/03/2008

Der bliver i finansloven sat penge af til at øge overvågningen af 20 truede områder i danske byer, flere sikrede pladser i døgninstitutioner og en række af Dansk Folkepartis krav til indsatsen mod unge kriminelle skal undersøges nærmere. Det skriver Ritzau.

Regeringen, Ny Alliance og Dansk Folkeparti har afsat 40 millioner indenfor justitsministeriets område til videokameraer, ekstra indsats og en pulje til indkøb af materiel. Dansk Folkeparti havde på forhånd ønsket, at politiet fik midler til indkøb af vandkanoner, men i aftalen får politiet selv lov til at prioritere bevillingen.

Dansk Folkeparti kunne ikke i første omgang få regeringen og Ny Alliance med på et forslag om at sænke den kriminelle lavalder fra 15 til 12 år samt at holde forældre, til børn og unge der begår hærværk, økonomisk ansvarlige.

I stedet er der blevet nedsat en såkaldt ungdomskommission, der skal overveje "mulige ændringer af de eksisterende ikke-strafferetlige reaktionsmuligheder", og "om det er hensigtsmæssigt at ændre den kriminelle lavalder."

[email protected]

Kilde: