Løkke: Kommuner har svigtet i bandebekæmpelsen

Landets kommuner - især i København - har gjort for lidt for at bekæmpe bandekrimininaliteten på et tidligt tidspunkt, lyder det nu fra statsminist...

Slettet Bruger,

22/10/2009

Landets kommuner - især i København - har gjort for lidt for at bekæmpe bandekrimininaliteten på et tidligt tidspunkt, lyder det nu fra statsminister Lars Løkke Rasmussen ifølge Berlingske Tidende.

"Lokalpolitikerne har taget det for roligt og sagt 'det er noget for socialrådgivere'. Men der er behov for, at man træder i skarpere karakter og formulerer en nultolerance-politik i kommunerne," sagde statsministeren i aftes ved et møde med Berlingske Tidendes læsere i Berlingske Medias hovedkvarter i København og fortsatte:

"Man skal have fat i Ahmed eller Emil, når han i 7. klasse er på vej ud af et forkert spor. Det kan vi ikke sidde og klare på Christiansborg. Det kræver, at landets socialrådgivere, skolelærere og klubmedarbejdere tager affære. Den indsats bliver mere fokuseret, hvis man lokalt formulerer en indsats over for ungdomskriminaliteten."

Her har man især svigtet i den socialdemokratisk ledede Københavns Kommune, mener Lars Løkke Rasmussen.

"Det er en skandale, at man her i København driver sit skolevæsen på en sådan måde, at halvdelen af de unge med anden etnisk baggrund end dansk ikke er i stand til at læse videre. Det er en skandale, og det er et ansvar, der hviler på kommunens politikere," sagde han i går ifølge Berlingske Tidende.

Klik her for at læse mere på berlingske.dk

[email protected]

Kilde: