Læger må ikke true til vaccination

Det op til forældrene selv, at bestemme om deres børn skal modtage vacciantioner

Slettet Bruger,

08/01/2008

Det op til forældrene selv, at bestemme om deres børn skal modtage vacciantioner. Lægerne er velkomne til at argumentere for deres synspunkt, men når de ligefrem truer med anmeldelser for omsorgssvigt, hvis man ikke tager imod vaccinen, så træder de langt over stregen. Det siger Landssamarbejdsudvalget, der behandler klager over praktiserende læger, i en afgørelse af en sag fra Vojens. Det skriver Ritzau.

"Forældre, der har været bange på deres børns vegne, skal fremover gøre, hvad de selv vil. Det er jo ikke sort eller hvidt med vaccinationer, der findes både for og imod," siger Ingid Hansen, hvis læge truede med en anmeldelse, til Ritzau.

Også hos Vaccinationsforum, en forening, der udbreder viden om vaccinationer, er man glad for afgørelsen

"Det er helt uhørt og groft af en læge at handle sådan, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at stoppe det. Siden 1972 har det været frivilligt at lade sine børn vaccinere, og det skal lægerne respektere," siger Else Jensen, formand for Vaccinationsforum.

Afgørelsen fra Vojens ligger sig op ad en tilsvarende sag fra København, så i fremtiden bør ingen af landets læger være i tvivl.

"Skulle andre læger føle sig fristet til at gå samme vej, så kan de hermed blive afskrækket. At true med at anmelde omsorgssvigt i den sammenhæng er helt klart at drive sin nidkærhed for vidt. Det er helt misforstået," lyder det fra Michael Dupont til Ritzau. Dupont er formand for for de praktiserende læger.

[email protected]Kilde: