LO kræver ekstra feriedage ved sygdom i ferien

Risikonen for, at arbejdsgiverne skal finansiere såkaldt "erstatningsferie", hvis en ansat har været syg i ferien, er blevet større med en ny afgør...

Slettet Bruger,

21/09/2009

Risikonen for, at arbejdsgiverne skal finansiere såkaldt "erstatningsferie", hvis en ansat har været syg i ferien, er blevet større med en ny afgørelse ved EF-Domstolen, mener LO ifølge Berlingske Tidende.

"Vi kommer til at se på en lovændring. Jeg mener, at det er rimeligt klart, at den ikke harmonerer med dansk lovgivning. Jeg mener ikke, at afgørelsen kan forstås på anden måde, hvilket vil betyde, at lønmodtagerne får mere ferie, og at det er arbejdsgiverne, der skal betale," siger advokat i LO Peter Nisbeth til avisen.

Baggrunden er en sag fra Spanien, hvor en chauffør fik ødelagt ferien, fordi han blev syg kort forinden. Problemstillingen blev forelagt EF-Domstolen, der ikke mener at sygdom og ferie er foreneligt.

Arbejdsgiverne deler ikke LO's tolkning.

"Jeg synes, at LO har været for hurtigt ude. De tolker det, som om det er ligegyldigt, hvornår man er syg. Det kan man ikke uden videre se ud fra den afgørelse. Man må nærlæse dommen, før man kan sige noget konkret," siger Charlotte Vester, underdirektør i Dansk Erhverv til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: