Kvinder presses til abort af deres kærester

Det er ikke alle mænd, der er indstillet på at blive fædre, blot fordi de har gjort deres kæreste gravid

Slettet Bruger,

21/03/2008

Det er ikke alle mænd, der er indstillet på at blive fædre, blot fordi de har gjort deres kæreste gravid. Flere mænd presser under truslen om at forlade kvinden, hende til at få foretaget en abort. Det skriver Kristeligt-Dagblad.

"Kvinden føler ofte, at hun skal vælge mellem at få barnet, eller beholde partneren, fordi han truer med at gøre forholdet forbi, hvis ikke hun får foretaget en abort," siger socialrådgiver i Mødrehjælpen Hanne Zimling til Ritzau.

"Vi prøver at hjælpe kvinderne til bedre at kunne tale med manden om, hvad det er, der eventuelt gør ham så bange," siger hun.

"Ofte truer de kvinden med at gå fra hende, men når kvinden efterkommer mandens krav, går han alligevel ofte fra hende, fordi hun forandrer sig, og forholdet bliver kølnet ned, fordi hun bagefter har svært ved at komme sig følelsesmæssigt," siger Ellen Højlund Wibe, der er foreningens landssekretær.

Hos foreningen "Retten Til Liv", der er modstandere af fri abort og hjælper kvinder med at fuldføre deres graviditet, får man ofte henvendelser fra kvinder, der føler sig presset af deres partner til at få en abort.Antallet af aborter er aftagende
Siden abortkvotienten var på sit højeste i Danmark i 1975, er der sket en halvering af antallet af aborter. De seneste fem år er udviklingen stagneret.

Hvert år foretages der ca. 12 aborter for hver 1000 kvinder i den fødedygtige alder.

Kilde: