Kvindelige ledere: Kvinder prioriterer hellere familie end karriere

Kvindernes internationale kampdag, den 8

Slettet Bruger,

11/03/2008

Kvindernes internationale kampdag, den 8. marts, er netop overstået med de sædvanlige beklagelser over, at der er færre kvinder end mænd på lederposterne i erhvervslivet. Men spørger man de kvinder, som er blevet ledere , så har det en helt naturlig forklaring: Kvinder prioriterer simpelthen bare ikke karrieren så højt som mænd. I stedet prioriterer de tid med familien.

Flere end syv ud af ti adspurgte kvindelige ledere peger i en stor undersøgelse, som Ledernes Hovedorganisation og Handelshøjskolen i Århus har udarbejdet, på hensyn til familien som årsag til kvindernes lave repræsentation på direktionsgangene, skriver dr.dk.

I Ledernes Hovedorganisation mener man nu, at virksomhederne skal sørge for at overbevise kvinderne om, at det er en god idé for dem at blive leder.

"Når kvinderne selv i så høj grad peger på hensynet til familien, er det et tegn på, at de danske virksomheder skal blive bedre til klart at kommunikere, at et lederjob godt kan forenes med et familieliv," siger afdelingschef Kim Møller Laursen fra Ledernes Hovedorganisation til DR Nyheder og tilføjer, at det også handler om, at kvinder bare skal lade være med at spekulere så meget på familien:

"Kvinderne skal også droppe den dårlige samvittighed og prøve kræfter med lederjobbene," siger han.

[email protected]

Kilde: