Kulturministeren om hærværksforherligende rektor: "Trist"

Forfatterskolens rektor, Hans Otto Jørgensen, der synes, det er helt fint, at autonome brænder biler af, har ikke forstået en brik af, hvilke princ...

Slettet Bruger,

23/04/2008

Forfatterskolens rektor, Hans Otto Jørgensen, der synes, det er helt fint, at autonome brænder biler af, har ikke forstået en brik af, hvilke principper der ligger bag et frit samfund. Det mener kulturminister Brian Mikkelsen, der er den politisk ansvarlige for den statsejede forfatterskole.

"Respekten for den private ejendomsret er en af de søjler, som vores frie, demokratiske samfund hviler på, og det er trist, at Hans Otto Jørgensen tilsyneladende ikke besidder den erkendelse," siger Brian Mikkelsen til Nyhedsavisen.

Men han afviser et krav fra Dansk Folkeparti om, at rektoren skal fyres, fordi han i et avisinterview har sagt, at ingen tager skade af en bilafbrænding, og at folk vel har en forsikring.

"Det vil naturligvis på ingen måde påvirke Hans Otto Jørgensens stilling som rektor for Forfatterskolen, at han giver udtryk for politiske synspunkter, som jeg ikke deler," siger Brian Mikkelsen.

[email protected]

Kilde: