Kristian Jensen vil rette bager for smed

Virksomheder, der benytter underleverandører indenfor serviceområdet, risikerer fremover at skulle hæfte for den a-skat, underleverandøren skal afr...

Slettet Bruger,

26/02/2008

Virksomheder, der benytter underleverandører indenfor serviceområdet, risikerer fremover at skulle hæfte for den a-skat, underleverandøren skal afregne med skattevæsenet for sine medarbejdere, skriver Erhvervsbladet.

Det er skatteminister Kristian Jensen, der på den måde vil komme det sorte arbejde til livs ved at rette bager for smed, men forslaget, som nu er sendt i høring, møder hård kritik fra både erhvervslivet og Dansk Folkeparti.

"For det første er det umuligt for virksomheder, der benytter underleverandører, at vide, hvor meget leverandøren skal afregne i A-skat til de medarbejdere, der udført leverancen. For det andet vil det skabe mistillid mellem firmaerne, og for det tredje vil skabe et voldsomt bureaukrati, som ikke står i et rimeligt forhold til det sorte arbejde, man vil bekæmpe," siger erhvervspolitisk chef i Handel, Transport og Service Henrik Friis til Erhvervsbladet.

Han bakkes op af Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Colette Brix.

"Skatteministeren lægger op til, at virksomhederne skal leve i et overvågningsamfund," siger hun.

Skattestraffen til virksomheden, som ikke har kontrolleret lønudbetalingen hos sin underleverandør, skal dog først falde, når myndighederne for anden gang har konstateret en manglende skattebetaling. Første gang får virksomheden kun en advarsel, og det redder skatteordfører for Venstre Torsten Schack Pedersens dag. Han erkender dog, at forslaget tager skrappe midler i brug.

"Derfor er det også vigtigt, at der i første tilfælde gives en advarsel til den virksomhed, som har brugt en sort underleverandør. Det her kommer ikke i praksis ikke til at ramme mange virksomheder," siger han til Erhvervsbladet.

[email protected]

Kilde: