Kreativ bogføring sikrer Dan Jørgensen 166.000 kr. skattefrit

Socialdemokraternes EU-toppolitiker Dan Jørgensen har stoppet 166

Slettet Bruger,

10/09/2009

Socialdemokraternes EU-toppolitiker Dan Jørgensen har stoppet 166.709 kroner i egen lomme, som han ellers havde lovet at tilbagebetale til de europæiske skatteydere. Det kan B.T. i dag afsløre efter at have gennemgået samtlige bilag i Dan Jørgensens rejseregnskab.

Dan Jørgensen har i sine fem år i parlamentet fået udbetalt to mio. kr. til dækning af sine rejseudgifter. Under valget i 2004 lovede Dan Jørgensen i en erklæring til vælgerne 'betingelsesløst' at betale hver en krone tilbage, som han havde i overskud på rejserne til Bruxelles og Strasbourg.

Regnskaberne viser, at Dan Jørgensen rent faktisk betaler 57.000 kr. tilbage. men det beløb kunne være 166.000 kr. større, hvis ikke Dan Jørgensen havde flyttet rundt på regningerne.

Dan Jørgensen har simpelthen ladet sin konto for flybilleter betale taxiture i Danmark. Rejseudgifter og taxiture i Danmark skal ellers betales af kontoen for kontorudgifter, ifølge de regler EU-parlamentet vedtog i 1999. Men da Dan Jørgensen altså mod reglerne lader en anden konto betale sine mange taxiregninger, kan han fra perioden 2004 til 2007 stikke 166.709 kr. skattefrit i sin egen lomme.

"Pengene er selvsagt kun afholdt en gang. Og der er ikke krav om, at blyantspengene skal bruges på rejseudgifter. Det er et valg, man kan træffe, men ikke et krav. Jeg har sådan set den samme forklaring, som jeg hele tiden har haft - jeg har altså ikke stukket penge til side. Mine penge er brugt på rejseudgifter," lyder Dan Jørgensen forklaring til B.T.

[email protected]

Kilde: