Kraftig kritik af politichef for udtalelser om "ungdomshus"

Slettet Bruger,

08/10/2007

Det er drøje hug, politichef Per Larsen vågner op til, efter han søndag aften i TV-Avisen appellerede til politikerne om at finde en politisk løsning på konflikten med de autonome BZ'ere.

"Vi løser nok ikke konflikten med straffeloven i hånden. Det som fremadrettet kunne være ønskværdigt er, at nogen sætter sig sammen og finder en løsning på det her," sagde han søndag aften til TV-Avisen.

Men det vækker forargelser på Københavns Rådhus.

"Jeg er ved at tabe mund og polypper over Per Larsens udtalelse. Han har som politimand bragt sig langt ud over, hvad han kan udtale sig om. Det er uhørt, at en højtplaceret politimand lægger pres på politikerne. Jeg håber, at Per Larsen får tænkt sig om og trækker den udtalelse tilbage," siger den konservative sundhedsborgmester, Mogens Lønborg, til Metroxpress.

Men det er ikke kun på Rådhuset, at der er utilfredshed med politichefen. Også hans egen chef,
politidirektør Hanne Bech Hansen, er oprørt over Per Larsens udtalelser.

"Hvordan der bliver fundet en løsning, skal vi ikke blande os i. Vi kan tænke, hvad vi vil, men det er nok klogest at undgå at opfordre til en politisk løsning. Vi skal passe på, hvad der kommer ud af vores mund. Men det kan være vanskeligt at veje sine ord på en guldvægt i en tilspidset situation," siger Hanne Bech Hansen.

[email protected]

Kilde: