Kommissionsformand: Arbejdsmarkedsreform er helt nødvendig

Det er ikke nok med en skattereform

Slettet Bruger,

25/04/2008

Det er ikke nok med en skattereform. Regeringens økonomiske plan frem mod 2015 er ikke holdbar, hvis der ikke gennemføres en arbejdsmarkedsreform, som skaffer nogle af de 800.000 danskere, der er i den arbejdsdygtige alder, men forsørges af det offentlige, i arbejde. Det er budskabet fra formanden for regeringens arbejdsmarkedskommission, Jørgen Søndergaard, ifølge business.dk.

Bl.a. LO og Dansk Industri har været ude med synspunkter om, at det ekstra finansieringsbehov kan løses ved at anspore arbejdende danskere til at arbejde mere med en skattereform, men det afviser Jørgen Søndergaard.

"Skattereformens hovedformål er jo ikke at skaffe ekstra indtægter i statskassen, hvilket netop er formålet med arbejdsmarkedsreformen," siger Jørgen Søndergaard til business.dk.

Han udelukker ikke, at en skattereform kan ende med at give ekstra indtægter i statskassen. Men det vil ikke kunne dække mere end en brøkdel af de 14 milliarder kroner, der vil mangle i statskassen allerede om syv år, mener Jørgen Søndergaard:

"En skattereform, hvor man sænker skatten på arbejde og hæver nogle andre skatter, kan godt give et bidrag. Men det bidrag bliver næppe særlig stort."

Det ekstra finansieringsbehov kan ifølge Arbejdsmarkedskommissionen løses, hvis 50.000 danskere går fra en gennemsnitlig overførselsindkomst til en gennemsnitlig løn.

[email protected]

Kilde: