Kolonihavesag til Menneskeretsdomstolen

Slettet Bruger,

15/09/2007

Er det rimeligt, at man bruger tid og penge på at modernisere sin kolonihave uden at kunne få en værdistigning på huset. Ja, mener Højesteret, der fredag afsagde dom i en principiel sag om det danske kolonihavemarked. Sælger havde taget 255.000 for kolonihaven, men måtte kun sælge til vurderingsprisen på 91.000 kroner plus 30.000 i løsøre, fastslog Højesteret. Lisa Poulsen er formand for Kolonihavernes Fællesrepræsentation, der er tilhænger af de frie markedspriser. Og hun er rystet over dommen.

"Højesteret har ladet sig styre af det politiske pres. Det får jo Danmark til at ligne en bananrepublik, " udtaler Lisa Poulsen til Berlingske Tidende. Samtidig erklærer hun, at sagen nu må føres ved Menneskeretsdomstolen.

Flere penge under bordet

Formanden for Danske Boligadvokater Henrik Høpner og flere anonyme haveforeningsformand, som Berlingske har talt med, spår i artiklen at dommen blot vil betyde flere penge under bordet i danske kolonihavehandler. Men Kolonihaveforbundet (KF), som er bannerfører for de faste priser, har løsningen klar.

"KF vil så overveje, om man skal lave nogle mere centrale ventelister. Det vil give mindre kontakt mellem køber og sælger og derfor også minimere muligheden for en handel med sorte penge," siger forbundets fomand Preben Jacobsen.

Og hvis det ikke virker, kan politikerne blot oprette nogle flere kolonihaver.

"Det vil gøre efterspørgselspresset mindre, og dermed også mindske penge under bordet," forklarer Preben Jacobsen.

Gårsdagens dom stadfæster en tidligere afgørelse fra Østre Landsret.

[email protected]

Kilde: