Kina udvider internet censur

Den kinesiske stat har indført nye regler, der kun tillader udsendelsen af videoer via internetsider, der er under statslig kontrol

Slettet Bruger,

04/01/2008

Den kinesiske stat har indført nye regler, der kun tillader udsendelsen af videoer via internetsider, der er under statslig kontrol. Det skriver britiske The Times.

Reglerne siger, at online videoer kun kan udsendes eller streames af statsejede eller statskontrollerede virksomheder. Det betyder af video-sites nu lider samme kranke skæbne som tv-stationer og aviser, der ligeledes kun kan udgives under statslig kontrol.

Det er endnu usikkert, hvordan de nye regler vil påvirke udenlandske videodelingstjenester som Google og Yahoo, der allerede er aktive på det kinesiske marked. Men som en talsmand for den kinesiske regering ifølge The Times udtrykker det, så bør "de der gør audio- og videoservices tilgængelige, insistere på at tjene folket, tjene socialismen" og "følge det socialistiske moralkodeks".

Det betyder, at al indhold skal være fri for "vold, sex eller spil. Det må ikke afsløre statshemmeligheder eller vise moralske, sociale eller politisk skadelige situationer", som det hedder.

Reglerne træder i kraft den 31. januar i år.

[email protected]

Kilde: