Khader sender Thorning over i den røde skammekrog

Slettet Bruger,

16/05/2007

"Vi er uenige med Helle Thorning-Schmidt, når hun siger, at Socialdemokraterne er et midterparti. Kunne man måske forestille sig et regeringssamarbejde mellem Socialdemokraterne og VK? Socialdemokraterne har ikke vist, at de kan arbejde hen over midten. Derfor mener jeg, at vi er det eneste midterparti," siger Naser Khader det i et interview med Ritzau.

Partilederen er ikke i tvivl om, hvor man har socialdemokraterne.

"Indtil for nylig har de gået efter et regeringssamarbejde med De Radikale og endda SF. Politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S) kaldte SF for det næstbedste parti. Det vil sige, at de har fastlåst sig til den røde blok. Jeg har ikke kunnet se antydninger af, at det er et midterparti."

Khader understreger, at Ny Alliance går efter et samarbejde med VK-regeringen, sandsynligvis som støtteparti sammen med Dansk Folkeparti.

Spekulationer har ellers gået på at Helle Thorning-Schmidt ville tilbyde Ny Alliance ministerposter, hvis de gik med til et regeringssamarbejde. Men det har ingen interesse, afslører Khader.

"Vores mål er ikke at komme i regering. Det er ikke at få ministerposter, men derimod at sætte en politisk dagsorden og tage monopolet fra Dansk Folkeparti. Det er vores primære mål," understreger han.

Tager ikke Pias udmelding alvorligt
Pia Kjærsgaard har i dag udtalt til Berlingske Tidende at hun ikke vil acceptere en regering med Ny Alliance.

"De er jo Radikale. Forfinede Radikale," lød hendes beskrivelse af det nye parti. Det giver Khader dog ikke meget for. Han beskriver Pia Kjærsgaards udtalelser som "perfide angreb", og understreger at det ikke er Ny Alliances mål at komme i regering.

"Det taler for sig selv," siger han til politiken.dk om DF-lederens udtalelse.

Kilde: