Khader får kanon-valg

Slettet Bruger,

11/05/2007

Siden Naser Khader brød ud af Det Radikale Venstre og stiftede partiet Ny Alliance, er han stormet frem. Hvis der var valg i morgen, ville Ny Alliance komme i Folketinget med 22 mandater, viser en meningsmåling foretaget af Rambøll Management for Jyllands-Posten.

En ny borgerlig koalition
Venstre vil sammen med de Konservative og Dansk Folkeparti kun have 81 mandater, og vil derfor få brug for Ny Alliance, der støtter Anders Fogh Rasmussen som statsminister.

Valgforsker Hans Jørgen Nielsen fra Københavns Universitet mener, at dette vil føre til en ny kurs på områder som skat og udlændinge.

"At dømme efter prøvevalget kunne der blive tale om en ny borgerlig koalition i Danmark med udgangspunkt i V, K og Ny Alliance. En koalition, der blandt andet vil føre frem imod en mildere udlændingepolitik og en omlægning af skatten. Og Anders Fogh Rasmussen vil kunne bevare magten," siger Hans Jørgen Nielsen til Jyllands-Posten.

Ifølge Professor Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet vil resultatet styrke Fogh, men også skabe problemer for ham.

"Fogh står umiddelbart styrket, fordi Ny Alliance vil pege på ham som statsminister. Men Fogh vil stå i en helt anden politisk situation med et sådant folketing. Han vil skulle regere med skiftende flertal - også ind mod midten af dansk politik, og det kan gøre det svært for ham at imødekomme de vælgergrupper, der hidtil har støttet ham," siger Jørgen Goul Andersen til Jyllands-Posten.

"Helle Thorning har aldrig været så langt fra magten"
Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, er enig i, at Ny Alliance styrker Fogh.

"Det står klart, at Helle Thorning-Schmidt aldrig har været så langt fra Statsministeriet som nu. Det er en klar styrkelse af den borgerlige blok," siger han til Jyllands-Posten.

Kilde: