Khader: Vi kan ikke købes med ministerposter

Slettet Bruger,

29/10/2007

Naser Khader er måske dette folketingsvalgs mest ombejlede mand. Og nu får han for alvor en forsmag på livet som tungen på vægtskålen.

For at sikre sig Ny Alliances støtte tilbyder Helle Thorning Schmidt nu partiet ministerposter i en socialdemokratisk ledet regering efter valget. Det skriver Jyllnads-Posten i dag.

"Det vil være meget naturligt. Jeg synes, at det mest hæderlige er, at når man inviterer folk til et regeringssamarbejde, så tilbyder man dem også ministerposter," siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, til Jyllands-Posten.

Politikken ikke ministerbilen
Men hovedpersonen selv er ikke interesseret og kalder tilbuddet desperat.

"Vi er kun få dage inde i valgkampen, og Socialdemokraterne er allerede ved at udnævne ministre. Det er ærgerligt, at de åbenbart er indstillet på at give køb på alt for at komme i regering. For os er det afgørende politikken, og hvis de tror, at de kan købe os med ministerposter, tager de helt fejl," siger Naser Khader.

Også hos Venstre mener man, at tilbuddet fra Socialdemokraterne er et udtryk for desperation.

"Det er famlende og eksperimentelt. Ny Alliance går til valg på en skat på 40 pct. Socialdemokraterne er indædte modstandere af selv den mindste skattelettelse til almindelige mennesker. Det er ren desperation at tilbyde ministerposter til et parti, der har en mærkesag, som man er principielt og ideologisk modstander af," siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: