Khader: Integrationskonsulenter integrerer ikke

Ny Alliances leder, Naser Khader, retter nu en hård kritik mod de mange integrationskonsulenter, som er ansat i landets kommuner

Slettet Bruger,

19/02/2008

Ny Alliances leder, Naser Khader, retter nu en hård kritik mod de mange integrationskonsulenter, som er ansat i landets kommuner. I stedet for at integrere unge med indvandrerbaggrund gør de lige det modsatte, nemlig at forklare de unge hvorfor de har grund til at være utilpassede, mener han ifølge Berlingske Tidende.

"Her til morgen var der en integrationskonsulent, der på TV begrundede urolighederne med diskrimination, men det er til at kaste op over. I stedet for at kræve, at forældrene vågner op, så fodrer konsulenterne de her utilpassede unge mennesker med argumenter og dårlige undskyldninger," siger Naser Khader til Berlingske Tidende.

Han tager bl.a. udgangspunkt i debatten om de uroligheder, som har ramt Danmark den seneste uge.

"Det har slået mig, at de her integrationskonsulenter som regel når frem til, at det er 'samfundets skyld'. Der er ingen, der forklarer de utilpassede mennesker, at det altså er Danmark, vi bor i - og ikke Gaza," siger Naser Khader og opfordrer integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til at få ryddet op:

"Vi giver millioner til projekter, der er målrettet de problematiske ballademagere, men de professionelle konsulenter har spillet fallit. Det er 'bare' blevet et arbejde for dem, og jeg savner ånd og sjæl, og det er på tide, at Integrationsministeriet får kulegravet, om de mange millioner bliver brugt ordentligt."

Naser Khaders kritik bliver dog meget dårligt modtaget af integrationskonsulent Manu Sareen og integrationsminister Birthe Rønn Hornbech.

"Jeg har på intet tidspunkt sagt, at det er samfundets skyld. Jeg har bare forklaret, hvad der sker oppe i hovederne på folk. Jeg har nærmest ondt af ham, når han på den måde forsøger at lave et comeback på bekostning af alle andre. Det er ham selv, der har spillet fallit," siger Manu Sareen, mens Birthe Rønn Hornbech har et helt andet indtryk af integrationskonsulenternes arbejde end Khader:

"Han er fuldstændig galt afmarcheret, når han lægger en hel faggruppe for had. Jeg kan ikke bruge det til noget, medmindre han kommer med konkrete eksempler. Jeg er som minister netop blevet glædeligt overrasket over at møde de mange eksperter - nogle frivillige, andre professionelle - der gør en engageret indsats, og mange undersøgelser viser, at det går bedre med integrationen," siger Birthe Rønn Hornbech til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: