Kærligheden mellem Ritt og Klaus ruster

Slettet Bruger,

05/09/2007

I lørdags kunne Berlingske Tidende berette at Københavns Teknik- og Miljøforvaltning mangler mindst en halv milliard for at kunne etablere planlagte underjordiske parkeringsanlæg i kommunen. Det har skabt frustrationer hos rådhusets socialdemokrater, som nu vil have kulegravet økonomien i borgmester Klaus Bondams forvaltning, skriver Berlingske Tidende.

"Der hersker tilsyneladende kaotiske forhold i Teknik- og Miljøforvaltningen, og det kan vi som socialdemokrater ikke leve med. Der skal ryddes op i økonomien, og vi må have Økonomiforvaltningen til at hjælpe," udtaler Socialdemokraternes politiske ordfører Anne Vang til avisen.

Hun opfordrer Bondam til at søge råd og vejledning hos sin kollega i Børne- og Ungdomsforvaltningen, Bo Asmus Kjeldgaard, som efterhånden har "en del erfaring i at håndtere rod i økonomien".

Bondam har bange anelser
Bondam selv er ganske uenig i kritikken. Kommunens økonomiforvaltning har fulgt arbejdet med parkeringsstrategien, og underskuddet skyldes kun, at byggepriserne er steget, og parkeringsindtægterne faldet. Han afviser ikke, at Socialdemokraternes kritik er tak for sidst, efter at han for nylig vendte tommelfingeren nedad for Ritt Bjerregaards oplæg til boligbyggeri på Kløvermarken.

"Jeg vælger at tro, at Socialdemokraterne fører politik på et højere niveau, selv om jeg kan have mine bange anelser," siger Bondam.

Ifølge den oprindelige P-strategi skal København bygge 4.000 underjordiske parkeringsplader.

[email protected]

Kilde: