Kæmpevindmøller bremset

Slettet Bruger,

09/12/2007

Ved Døstrup i Tønder Kommune skulle der efter planen rejst fem kæmpevindmøller. Men protesterne fra naboerne har været så massive, at kommunen nu sætter opstililngen i bero. Det skriver Jydske Vestkysten. Beslutningen er gjort lettere, af at regeringen har skabt tvivl om dens vindmølleplaner, som ellers ifølge det seneste energiforlig inkluderede opsætningen af 184 møller på land.

"Blandt andet sagde statsministeren i valgkampen, at møllerne hører til til søs. Så nu har vi bedt regeringen om klarhed: Vil regeringen overhøre naboklagerne og tvinge planer om opstilling af de nye kæmpemøller rundt om i landet igennem trods valgløfterne. Eller er der nye strategier på vej?," sprøger Tønders borgmester, venstremanden Vagn Therkel Pedersen.

Anders Fogh Ramussen kan blandt andet citeres for, at "store møller hører ikke til i områder med bebyggelse, de hører til i havet. Hvis de skal bygges på land, kræver skal det ske i dialog mellem lokalbefolkningen og kommunerne". Ord, han udtalte i en af de store partilederdebater.

Placeringen af de 184 møller, der er op til 150 meter høje, er foretaget af de gamle amter. Det er særligt midt- og vestjyder, der har udsigt til kæmpemøllerne.

Jydske Vestkysten har uden held forsøgt at få en kommentar fra statsminister Anders Fogh Rasmussen, miljøminister Troels Lund Poulsen og energi- og klimaminister Connie Hedegaard.

[email protected]

Kilde: