København vil have lov til at tvinge privatskoler til at tage indvandrerbørn

De private skoler i København skal nu ikke længere have lov til selv at bestemme, hvilke elever de vil optage, mener et flertal i Københavns Borger...

Slettet Bruger,

04/09/2009

De private skoler i København skal nu ikke længere have lov til selv at bestemme, hvilke elever de vil optage, mener et flertal i Københavns Borgerrepræsentation ifølge Berlingske Tidende. Flertallet vil nu bede Folketinget om at få lov til at påtvinge privat- og friskolerne flere børn med indvandrerbaggrund og socialt belastede danske familier for at sprede disse børn på flere skoler.

De privatskoler, der ikke optager børnene, vil ifølge forslaget miste ti procent af det nuværende tilskud. Omvendt kan de få en ekstra belønning, hvis de følger politikernes opfordringer.

"Det er i orden, at friskoler får tilskud, og vi er ikke imod friskolerne, som har stået for gode pædagogiske nyskabelser. Men deres tilskud er lige i overkanten, og samtidig er der opstået ganske særlige problemer i København, hvor mange ressourcestærke forældre vælger privatskole frem for folkeskole," siger Jan Andreasen, der medlem af kommunens børne- og ungdomsudvalg for Socialdemokraterne, til Berlingske Tidende.

Skoleborgmester Bo Asmus Kjeldgaard og hans parti, SF, bakker forslaget op, og sammen med Enhedslisten sikrer det flertal for forslaget. Før Københavns Kommune kan gennemføre idéen, kræves der dog en tilladelse fra Folketinget.

[email protected]

Kilde: