Jørn Mikkelsen: Journalister løber for meget i samme retning

De danske medier er alt for ens, og for få af dem vil rokke ved den almindelige menings veletablerede sandheder

Slettet Bruger,

01/05/2008

De danske medier er alt for ens, og for få af dem vil rokke ved den almindelige menings veletablerede sandheder. Sådan lyder karakteristikken fra Jyllands-Postens nye ansvarshavdende chefredaltør, Jørn Mikkelsen, som bebuder, at hans avis skal bryde ensretningen.

"Vores journalistisk skal være anderledes end også de nærmeste konkurrenters journalistik. Vi er i særlig grad villige til at gå imod strømmen - vi sætter en ære i det. Ikke som Rasmus Modsat-reaktion, for så ville man komme til at gøre vold på virkeligheden, men fordi der er alt for meget løb i samme retning i medierne i dag. Dér har Jyllands-Posten en særlig opgave i at køre sin egen linje, turde rokke ved veletablerede sandheder. Når det lykkes på professionelt grundlag, så har vi på avisen en virkelig god dag," siger Jørn Mikkelsen ifølge epn.dk.

Gå imod strømmen - for at opnå hvad? bliver han spurgt.
"For at undgå den tendens i tiden, hvor én synsvinkel alt for tit får lov at køre igennem fra morgen til aften på alle kanaler, uden at nogen forsøger at pille ved fundamentet, som den lille dreng ved kejserens klæder: Kan det nu passe? Hvis Jyllands-Posten har en særlig mission, er det den: At være stenen i skoen. Udfordre de sandheder, der alt for let bliver veletablerede, måske fordi det er bekvemt. Vi skyder i alle retninger, vi går efter materien, vi går efter sagen, siger Jørn Mikkelsen og uddyber:

"Vi vil noget med vores journalistik, med vore holdninger, som de kommer til udtryk i de ledende artikler - alt det gør en afgørende forskel. Jeg tror dybt og ærligt og kærligt og mere end nogen sinde på, at den seriøse, ordentlige avis, der drives ud fra dybtfølte publicistiske målsætninger, har en fremtid."

[email protected]

Kilde: