Jødiske børn må holde sig væk fra skoler med mange arabiske elever

I går lød det fra Humlehave Skole i Vollsmose, at man - p

Slettet Bruger,

06/01/2009

I går lød det fra Humlehave Skole i Vollsmose, at man - p.g.a. det store antal arabiske børn, som går der i forvejen - ville fraråde et jødisk barn at gå på skolen, hvis man blev spurgt. Nu melder to andre skoler med mange arabiske børn sig i Jyllands-Posten med samme besked.

"Jeg har det dårligt med det, men jeg ville ikke råde jødiske forældre til at melde deres barn ind her. Barnets tarv kommer først. Vi har en stor gruppe palæstinensiske elever, og især i denne tid er der mange aggressioner i luften," siger Lise Egholm, skoleleder på Rådmandsgade Skole på Nørrebro i København, til avisen.

Beskeden er den samme fra hendes kollega på Klostervængets Skole, Nørrebro, Karen-Margrethe Grønlund:

"Der er ingen tvivl om, at et jødisk barn ville blive mobbet og få det svært på vores skole."

I Århus er skolerne ikke indstillet på at anbefale jødiske børn andre skoler.

"Vi bliver nødt til at værne om den åbenhed, som vi har, og arbejde med børnenes forståelse for hinanden. Det kan vi jo ikke gøre, hvis vi begynder at sige nej til nogle elever," siger skoleleder på Skjoldhøjskolen, Anne Graah.

Ifølge overrabbiner Bent Lexner, Det Mosaiske Troessamfund, er situationen dog helt teoretisk. Jødiske forældre holder simpelthen deres børn væk fra arabisk dominerede skoler.

"Reelt forsøger jødiske forældre slet ikke at melde deres børn ind på skoler på eksempelvis Nørrebro. De vælger blot en anden skole. Men for demokratiet er det et problem," siger Bent Lexner til Jyllands-Posten.

Han kontaktes imidlertid jævnligt af forældre, der spørger om råd til, hvilke gymnasier deres børn bør undgå.

[email protected]

Kilde: