Iranske penge skal finansiere stormoske i København

En op mod 50 millioner kroner dyr stormoské i København skal ikke alene opføres for penge indsamlet blandt danske muslimer

Slettet Bruger,

01/09/2009

En op mod 50 millioner kroner dyr stormoské i København skal ikke alene opføres for penge indsamlet blandt danske muslimer.

Moskébyggeriet, som foreningen Ahlul Bait og dens frontfigur, imam Sayyed Mohammad Medhi Khademi, står bag, støttes i vidt omfang også økonomisk fra Iran, skriver Kristeligt Dagblad.

Det viser et brev, som byggeriets arkitekt, Bijan Eskandani, har sendt til Københavns Kommune den 11. maj i år. Men pengene kommer ikke fra det iranske præstestyre, understreger arkitekten. Der er i stedet tale om "to-tre rige iranere", som ventes at bidrage med omkring 15 millioner kroner til moskéen.

"Det er blandt andre en rig entreprenør og en meget troende fabrikant," fortæller Bijan Eskandani til Kristeligt Dagblad og understreger, at disse personer "overhovedet ikke" har nogen tilknytning til det iranske præstestyre.

Dansk Folkepartis københavnervalgte folketingsmedlem, Martin Henriksen, vil nu have regeringen til at stoppe byggeriet.

"Det er populisme af værste skuffe, når lokalpolitikerne uden at have undersøgt økonomien, og hvem det er der står bag foreningen Ahlul Bait, giver tilladelse til Danmarks første stormoske," siger Martin Henriksen.

Dansk Folkepartis medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation stemte imidlertid også nej til byggeriet, før der kom oplysninger frem om finansieringen af det.

Klik her for at læse mere på kristeligt-dagblad.dk

[email protected]

Kilde: