Investorer får skattesmæk selvom de intet foretager sig

En af konsekvenserne af VKO's skattereform er, at den halve mio

Slettet Bruger,

12/10/2009

En af konsekvenserne af VKO's skattereform er, at den halve mio. danskere, der investerer i aktier via investeringsforeninger kan se frem til en skatteregning, selvom de intet foretager sig. Det skriver epn.dk.

Skattereformen fjerner en såkaldt treårsregel for investeringsforeninger, og dermed skal alle avancer fra aktier udbetales til investorer, uanset hvor længe foreningen har ejet aktierne. Som en investor kan derfor risikere at blive beskattet, hvis en anden sælger sine beviser i en investeringsforening, fordi foreningerne skal sælge aktier, når et medlem indløser sine beviser.

Skatteministeriet anerkender problemet og fastslår, at de er i gang med at belyse problemstillingen.

"Det er korrekt, at et medlems salg kan påvirke beskatningen af de medlemmer, som bliver i foreningen. Vi har lovet at kigge på det, og det er vi i fuld gang med," siger Lise Bo Nielsen, kontorchef i Skatteministeriet, til epn.dk.

Investeringsforeningsrådet, som er investeringsforeningernes brancheforening, gjorde opmærksom på konsekvenserne af reformen da lovforslaget var til høring, men da mente Skatteministeriet ikke, at det var et problem.

[email protected]

Kilde: