Internetjagt skal stoppes - også selvom det ikke finder sted

Slettet Bruger,

12/08/2007

"Denne frygtelige dyremishandling må stoppe, og den må stoppe nu!" Sådan kunne man læse i et brev, som The Humane Society of the United States (HSUS) sendte til mere end 50.000 personer. Organisationen advarede mod den såkaldte internetjagt, hvor internetsurfere via et web-kamera og et gevær fjernstyret fra computeren skyder forsvarsløse dyr.

Og at stoppe det er faktisk lettere gjort end sagt. For selvom internetjagt er teknisk muligt, er der ingen der dyrker den sære sport. Det har dog ikke forhindret 33 delstater siden 2005 i at forbyde det, skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

"Det sårede mine følelser"
Vicki L. Walker, der er senator i Oregon, kendte slet ikke til internetjagt før HSUS fortalte hende om det og bad hende støtte et forbud. "Det sårede mine følelser," siger hun. Forbuddet blev enstemmigt vedtaget i år.

Melanie George Marshall er en repræsentant fra Delaware, og stemte for et forbud mod internetjagt, der blev vedtaget i juni. Hun gjorde det fordi hun var bange for, at systemet kunne bruges til at udføre terrorisme.

Surf og skyd
Til dags dato har der kun eksisteret én side, hvorfra man kunne jage over internettet. I slutningen af 2004 lancerede en forsikringsassurandør ved navn John Lockwood siden live-shot.com. Her kunne besøgende for 150 dollars i timen og et månedligt kontingent styre et web-kamera og en jagtriffel på en privat grund i Texas. Målet var ifølge John Lockwood at give handicappede mulighed for at opleve spændingen ved at jage.

Men det blev der ikke noget af. Der rejste sig et ramaskrig fra bekymrede borgere, og da også lokale politikere udtrykte bekymringer, besluttede John Lockwood sig for at opgive sine planer. På daværende tidspunkt var hjemmesiden kun blevet benyttet af en af hans venner, der skulle afprøve systemet og havde skudt et vildsvin.

HSUS greb hurtigt chancen for at profilere sig på sagen. Da der ikke er nogen, der dyrker internetjagt, var der ikke nogen der protesterede, da politikere i adskillige delstater besluttede sig for at forbyde det. En af dem var Californien, der for en sikkerheds skyld også forbød internetfiskning. Det er der heller ikke nogen, der dyrker.

[email protected]

Kilde: