Ingen kreds til Khader

Den konservative hovedbestyrelse havde regnet med, at Naser Khader ville få lov til at stille op i en af Københavns attraktive kredse til næste fo...

Slettet Bruger,

12/09/2009

Den konservative hovedbestyrelse havde regnet med, at Naser Khader ville få lov til at stille op i en af Københavns attraktive kredse til næste folketingsvalg, men ingen i området vil have ham, skriver Berlingske Tidende.

KU-formand Rune Kristensen mener, at forslaget om et burkaforbud er den direkte årsag til Khaders tilsyneladende lave popularitet.

"Burkaforbuddet er noget af det mest tåbelige, den konservative folketingsgruppe har foreslået, og det viser, at man ikke har nogen politisk føling med baglandet. Naser Khader var sammen med Lene Espersen afsender på det budskab, og det har svækket deres stjerne i baglandet. Naser Khader er ny i partiet, og det var en dum start, han fik. Nu står han med halvdelen af baglandet imod sig," siger Rune Kristensen til Berlingske Tidende.

Den tidligere pressechef i partiet, Niels Krause-Kjær, påpeger, at også Khaders ringe troværdighed har en indflydelse.

"Burkaforslaget er en del af forklaringen, men det er ikke hele forklaringen på, at han nu har svært ved at få en opstillingskreds. Der var allerede problemer med at finde en ordentlig kreds for Naser Khader, inden han kom med burkaforslaget," siger han, og fortsætter:

"Naser Khaders politiske projekter har strittet på kryds og tværs de senere år, og det betyder, at hans troværdighed er enormt flosset."

Niels Krause-Kjær understreger, at Khader sandsynligvis ville kunne få en kreds i morgen, hvis det skulle være, men at ledelsen i partiet gerne vil have, at han får en af de centrale og sikre valgkredse.

"Formelt set er det ikke noget, der presser sig på, men reelt set, begynder det at blive et prestigeprojekt for ledelsen, at de kan få et folketingsmedlem, som de satser på, givet en god kreds. Og derfor kan det godt blive pinligt for ledelsen, hvis ikke snart det bliver løst," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: