Indiske kvinder kan tjene op til 20 årslønninger som rugemødre

Indiske kvinder har fundet et effektivt middel ud af fattigdom ved at tilbyde rugemor-service for barnløse par fra Vesten

Slettet Bruger,

25/03/2008

Indiske kvinder har fundet et effektivt middel ud af fattigdom ved at tilbyde rugemor-service for barnløse par fra Vesten. For 30.000 dollars kan man ifølge New York Times købe en pakke bestående af rugemor, behandling og rejseomkostninger på fertilitetsklinikker i Bhopal, Indore og Anand.

Af disse penge får rugemoderen ganske vist kun mellem 3.000 og 7.500 dollars, men det er stadig en anseelig sum, som i høj grad kan medvirke til at forbedre en indisk families liv. Den typiske dagløn for en ufaglært inder er således på godt én dollar, og rugemorlønnen repræsenterer således en værdi på op til 20 års arbejde uden fridage.

Derfor ligger fertilitetsklinikkerne i bazarerne i de sydindiske byer Bangalore og Indore da også tæt. Hvert år regner eksperter med, at industrien indbringer de indiske klinikker mellem 450 og 500 millioner dollar.

I Storbritannien og USA, hvor det ikke som herhjemme er forbudt at betale for rugemorservice, er ydelsen typisk tre gange så dyr som i Indien.

[email protected]

Kilde: