I Lohals har en telefonkæde erstattet politiet

18 navne og numre står der på en liste, der ligger i en række hjem i Lohals på Langeland

Slettet Bruger,

19. september 2008

18 navne og numre står der på en liste, der ligger i en række hjem i Lohals på Langeland.

Telefonkæden skal give tryghed og beskyttelse mod voldsmænd og vandaler. For borgerne har mistet tilliden til, at politiet vil komme dem til hjælp. Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Vi konstaterer, at vi ikke kan regne med politiet. Derfor har vi oprettet telefonkæden," fortæller Jannik Mai, der står i spidsen for initiativet, til avisen.

I slutningen af juli blev han overfaldet i sin indkørsel af to unge mænd, der i længere tid havde chikaneret folk i området.

Til trods for, at Jannik Mai havde vagtcentralen i røret under overfaldet, nægtede den vagthavende at sende en patrulje til Lohals.

I stedet måtte den 63-årige langelænder selv opsøge politiet i Svendborg for at anmelde, at han havde fået knytnæveslag og trusler.

Nu sætter Jannik Mai i stedet sin lid til de 18 borgere på listen. De er alle folk, der oftest befinder sig i Lohals, så de hurtigt kan være fremme.

Politidirektør Poul Løhde fra Fyns Politi er ked af borgernes manglende tillid til politiet. Alligevel ser han umiddelbart positivt på tiltaget.

"Hvis borgerne står sammen om det her og bakker hinanden op, så kan de føle sig tryggere ved at anmelde og sammen være vidner," siger han til Fyens Stiftstidende. Politidirektøren ser gerne et øget samarbejde med langelænderne, men som han også siger: "Det er svært at være til stede hele tiden i Lohals og det er svært at nå til Lohals - og forbrydelserne sker typisk, når vi ikke er der."

ole@180grader.dk