I København er kommunalvalget et valg mellem offentligt ansatte

Der har været meget skriveri om kvinders underrepræsentation i politik, men det "problem" er i hvert fald i København langt mindre end de privat an...

Slettet Bruger,

19/10/2009

Der har været meget skriveri om kvinders underrepræsentation i politik, men det "problem" er i hvert fald i København langt mindre end de privat ansattes underrepræsentation. Til trods for at de privat ansatte faktisk udgør et flertal i befolkningen, så er der ved kommunalvalget i Københavns Kommune tre gange så mange offentligt ansatte og studerende på stemmesedlen, som der er privat ansatte.

Det viser en statistik, som den konservative kandidat til kommunalvalget i København Rasmus Jarlov har udfærdiget. Og det er et problem, mener Jarlov, som selv er ansat i Novo Nordisk.

"Når folkeskolernes budgetter bliver besluttet af folkeskolelærere, er det ikke mærkeligt, at vi har verdens dyreste folkeskole. Kunderne og skatteyderne er dårligt repræsenteret, mens de offentligt ansatte er voldsomt overrepræsenteret. Det betyder desværre, at det bliver de offentligt ansattes trivsel og ikke hverken resultater eller pris, som kommer i fokus," siger Rasmus Jarlov.

Hans undersøgelse viser også, at Nørrebro er den suverænt bedst repræsenterede bydel på opstillingslisten, mens Nordvest er dårligst repræsenteret.

"Var det derfor, Ungdomshuset blev flyttet til NV?" spørger Rasmus Jarlov.

[email protected]

Kilde: