Hver tredje ledig står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet

Der er masser af arbejde at få, men 55

Slettet Bruger,

24/04/2008

Der er masser af arbejde at få, men 55.000 danskere er alligevel ledige. Det skyldes bl.a., at hver tredje af dem enten ikke ønker at arbejde, ikke søger arbejde eller ikke kan tiltræde et nyt job med 14 dages varsel, skriver Agenda, som udgives af Dansk Arbejdsgiverforening. Tallene kommer fra Danmarks Statistik.

De tre krav skal ellers opfyldes, hvis man modtager dagpenge eller kontanthjælp.

"Andelen, som ikke er motiverede for et job, er stort set den samme, som den tidligere har været, selv om ledigheden er faldet kraftigt. Det betyder selvfølgelig, at det er vigtigt at sikre, at de ledige står til rådighed for de ledige job," siger Michael Svarer, arbejdsmarkedsforsker og professor ved Aarhus Universitet, til Agenda.

Værst ser det ud med motivationen for de unge. 56 procent af de 15-24-årige ledige står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet, men der er ikke så mange unge ledige i systemet. I antal udgør de 30-49-årige den største gruppe af umotiverede ledige.

Hovedårsagen til, at mange 15-29-årige ledige ikke står til rådighed, er, at de er på vej i uddannelse. Forklaringen fra de 30-49-årige er, at de har familiemæssige forpligtelser. Hos 50-66-årige er den dominerende årsag derimod, at de er på vej mod en tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet på enten pension eller efterløn, skriver Agenda.


[email protected]

Kilde: