Hver 10. ung er arbejdsløs

På et år er ledigheden blandt unge under 30 år vokset med 20

Slettet Bruger,

11/10/2009

På et år er ledigheden blandt unge under 30 år vokset med 20.000 personer. Hele 9,5 pct. af de unge mellem 25 og 29 år står nu uden reelt job. Det skriver Politiken.

"Det er et meget markant skifte. For bare et par år siden kunne virksomhederne ikke finde folk, og nu er hver 10. ung reelt arbejdsløs," siger økonom Mie Dalskov fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd til Politiken.

Det er særligt i byggeriet, at arbejdsløsheden rammer hårdt. I Træ-Industri-Bygs A-kasse er arbejdsløsheden på et år steget med 550 pct., og i El-fagets A-kasse er den steget med næsten 900 pct.

Også blandt juristerne og økonomerne er arbejdsløsheden steget markant i det seneste års tid.
Ifølge DJØF var 764 nyuddannede jurister og økonomier arbejdsløse i august, hvilket er dobbelt så mange som sidste år på samme tid.

"Det er meget alvorligt. Jo længere tid uddannede går arbejdsløse, jo sværere bliver det for dem. Arbejdsgiverne vil vælge den med den friskeste uddannelse. Bare der er gået et års tid, er chancerne markant forringet, og mange forsvinder ud af vore rækker. Det ved vi fra tidligere perioder med stor arbejdsløshed," siger DJØF's forbundsformand Finn Borch Andersen.

Han mener, at løsningen på problemstillingen er at give større tilskud til virksomheder, som ansætter unge ledige.

"Samfundet har ikke råd til at smide uddannelser ud med badevandet. Og det gør vi, hvis ikke nyuddannede får fagligt relevant arbejde hurtigt," siger forbundsformanden til Politiken.

[email protected]

Kilde: