Ægtepar: Ingen nøgenbadning på vores grund

Et ægtepar fra Skodsborg nord for København er blevet så træt af nudister på deres private strandgrund, at parret nu har stævnet Rudersdal Kommune ...

Slettet Bruger,

11/03/2008

Et ægtepar fra Skodsborg nord for København er blevet så træt af nudister på deres private strandgrund, at parret nu har stævnet Rudersdal Kommune for at få lov at sætte et skilt op, som forkynder, at nøgenbadning er forbudt på deres grund.

Problemet er, at lige netop deres del af stranden overrendes af nudister.

"Der har opbygget sig en tradition for nøgenbadning netop på denne strand, hvilket bevirker, at der på en sommerdag er et mylder af nøgne mennesker ret tæt på beboelse," siger Carl-Erik Nielsen, der er advokat for parret, til Rudersdal Avis.

Og det er ikke kun for at promenere uden tøj på kroppen, at nudisterne kommer til stedet, oplyser advokaten. Ægteparret har flere gange kunnet notere sig nøgenbadere, der onanerer og har samleje på stranden.

"Det var slet ikke sket, hvis ikke det var, fordi nøgenbadning var tilladt her," siger Carl-Erik Nielsen.

Problemet er, at loven forbyder private strandejere at spærre for fremmede menneskers adgang til deres del af stranden, samtidig med Justitsministeriet siden 1976 har haft den opfattelse, at nøgenhed på stranden ikke kan opfattes som uanstændig opførsel i lovens forstand ellers i strid med ordensbekendtgørelsen.

Dansk Naturister advarer i en pressemeddelelse imod konsekvenserne, hvis ægteparret får medhold:

"Får grundejeren medhold, er fredelige nøgenbadere fremover jaget vildt, der sættes i kategori med blottere og ekshibitionister og kan forvises fra enhver strand, hvor ejeren har problemer med synet af den naturlige menneskelige krop."

[email protected]

Kilde: