Nu igen homo-terapi for offentlige midler

Slettet Bruger,

11/05/2007

"Vi er meget tilfredse med, at vi nu har Socialministeriets og Psykolog­nævnets ord for, at det, vi har gjort og fortsat gør, er etisk forsvarligt," siger Agapes landsleder, Lars Thiedemann, til TV2-Nyhederne.

Tidligere på året fik Agape frataget sin støtte fra tipsmidlerne, da der opstod tvivl om, hvorvidt foreningens psykologer blandede kristendom og psykologi sammen. Foreningen benytter sig af amerikansk psykologi, hvis formål er at fjerne en patients homoseksuelle drifter, hvis patienten ønsker det.

Agape mødte kritik, da foreningens autoriserede psykolog Ole Rabjerg i en mail skrev, at han gerne ville hjælpe en kristen, lesbisk pige med at blive heteroseksuel. Men efter at Psykolognævnet har vurderet sagen, har Socialministeriet nu genoptaget støtten.

Ifølge Psykologinævnet var der ikke tale om en konkret konsultation fra Ole Rabjergs side, "men alene om en gensidig orienterende afstemning af forventninger til eventuelt kommende samtaler." Derfor har Socialministeriet valgt ikke at gøre mere ved sagen.

Den beslutning møder kritik fra Pernille Vigsø Bakke fra SF, der er medlem af Folketingets Socialudvalg.

"Jeg vil gerne se noget dokumentation for de anerkendte, psykologiske metoder, der kan fjerne folks homoseksualitet. Det er i hvert fald ikke noget, vi skal bruge offentlige midler på," siger hun til TV 2 Nyhederne og fortsætter:

"Hvis homoseksuelle oplever deres seksualitet som et problem, er det kun fordi, de møder diskrimination i det samfund, de befinder sig i."

Kilde: