Her er erhvervslivets parti

Slettet Bruger,

06/11/2007

Berlingske Tidende har sammen med ErhvervsBladet foretaget en gennemgang af mere end 800 folketingskandidaters erhvervsmæssige baggrund. Og mens det måske ikke er så overraskende, at Enhedslisten, med 9 procent, er partiet med færrest kandidater, der har baggrund i det private erhvervsliv, så vil den anden ende af listen måske komme som en overraskelse for nogle.

Dansk Folkeparti er nemlig det parti med flest kandidater fra det private - 47 procent. De to gamle borgerlige partier Venstre og Det Konservative Folkeparti har henholdsvis 45 og 41 procent "private" kandidater.
Der er dog forskel på hvilke privatansatte partierne tiltrækker. Kandidaterne fra Dansk Folkeparti er typisk små selvstændige erhversdrivende eller ufaglærte ansatte i private virksomheder, mens V og K´s kandidater oftere kommer fra lederjob i private virksomheder.

Ny Alliance, som har høstet megen sympati i visse erhvervskredse, har ifølge Berlingske Tidende og ErhvervsBladets undersøgelse 38 procent af deres kandidater, der kommer fra det private erhvervsliv.

[email protected]

Kilde: