Helsingørpolitikere tager loven i egen hånd

Slettet Bruger,

10/07/2007

Byrådspolitikere fra Helsingør går nu aktivt ind i kampen for at forhindre at Musha Kalyango fra Uganda udvises. For en uge siden modtog han ellers integrationsministeriets afgørelse om at han skal forlade landet i næste uge.

Men nu melder ni byrødder fra højre og venstre side i byrådssalen sig klar til at hastevie Musha Kalyango og hans gravide kæreste. Det skriver Helsingør Dagblad tirsdag.

Tidligere har et manglende pas ellers været brugt som forklaring på at de to ikke kunne blive gift, men den forklaring er nu ikke længere god nok for Helsingør-politikerne. Enkelte af dem erklærer åbenlyst, at de blæser på om en vielse er på kant med loven eller ej. Medvirkende til den holdning er måske, at passet er forsvundet i integrationsministeriet under behandlingen af Kalyangos ansøgning om opholdstilladelse.

Musha Kalyango, der er far til to sønner på 8 og 11, skønnes efter en skilsmisse ikke længere at have en tilstrækkelig tilknytning til Danmark til at kunne blive i landet. Kalyango er ellers beskæftiget i et firma, der har vanskeligheder med at få nok arbejdskraft og meget gerne vil beholde ham.

[email protected]

Kilde: