Hasteindgreb af frygt for ældres skatteflugt

Slettet Bruger,

09/10/2007

Skatteminister Kristian Jensen vil have pensionisters skattehul i Frankrig og Spanien lukket nu, skriver business.dk. Folketinget gav ellers for nylig skatteministeren Kristian Jensen (V) bemyndigelse til at ophæve dobbeltbeskatningsaftalen med Frankrig og Spanien. De to lande vil nemlig ikke give Danmark lov til at opkræve pensionsbeskatning, hos danske, ældre borgere, der er flyttet til deres land. Aftalen kan opsiges pr. 1. januar 2009, men det er altså ikke tidsnok, mener ministeren.

"Frygten er, hvorvidt man kunne åbne for, at nogen ville skynde sig ud af landet for at komme ind under de eksisterende regler. Derfor er vi nødt til at at lave en afgræsning. Den har vi så valgt at lave skarpt, forstået på den måde, at kun de, der er flyttet, og de, der er pensionister, vil komme under de regler, der gælder i dag," udtaler Kristian Jensen til business.dk.

Ifølge skatteministeren kan reglerne i en ny aftale med Frankrig og Spanien godt blive mere lempelige, end de regler der fremlægges på torsdag. Samtidig fastslår han, at ingen beskattes hårdere i Frankrig, "end hvis de var blevet i Fredericia". Og medynk for pensionister, der er ved at sælge hus og planlægge et otium sydpå, har han ikke.

"De vil blive beskattet på præcis samme måde, som hvis de var blevet hjemme i Danmark. Og når man har fået et skattefradrag ved indbetaling i Danmark, så mener jeg også, at det er rimeligt, at der er en skattebetaling, når pengene kommer til udbetaling," siger Kristian Jensen til business.dk.

I 2006 var antallet af pensionister, der flyttede til Frankrig og Spanien ca. 5.000.

[email protected]

Kilde: